Powertherm

Pasmasnijden

Is een snijtechniek waarbij een plasmasnijder wordt gebruikt om plaatmetaal te snijden  met behulp van plasma. Plasma wordt gegenereerd door een elektrische boog. De snede gemaakt met een plasmasnijder is aan de punt afgerond, waardoor afwerking vaak  nodig is. Bij lasersnijders is dit niet het geval.
Een plasmasnijder bestaat uit een stroombron, nozzle, massakabel, stroomkabel en persleiding. Door de lijn van druk, inert gas of pneumatisch gespoten met hoge snelheid door mondstuk, gelijktijdig tussen een wolfraamelektrode en het werkstuk wordt een vlamboog gemaakt in lucht of compressie, tot een deel van het gas omgezet in plasma. Plasma is warm genoeg, 30000 ° C, om gedeeltelijk metaal en sublimatie te smelten en voldoende snelheid te hebben om gesmolten metaal te blazen.
boog van vlammen met hoogfrequente ontsteking en met koperen randuitgang, geïsoleerd en afgekoeld met water tot een vervormde jet. Sommige systemen gebruiken liften naar ontsteking, zoals die ook worden toegepast op tiglasses. De elektrode wordt  op het werkstuk geplaatst en een gegenereerd laag vermogen, kan de elektrode niet  beschadigen. De gasdruk duwt de elektrode omhoog  en ontsteekt de boog. Tegelijkertijd wordt de stroom elektronisch verhoogd totdat de schuifkracht is bereikt. 

Producten van Powertherm

Zoek naar producten

Filter op prijs

prijs € 36,00 - € 37.988,00

Merken

© Dutch Pro Tools 2024 | Design en Development door WebTwister.nl